![]() |
![]() |
UV-reaktive vifter |
|
UV lys med alle de muligheter det gir er noe som fanger de flestes oppmerksomhet. Også casemoddere vet å utnytte denne muligheten, jeg har personlig også tenkt tanken å lakkere et helt kabinett i fluoriserende grønt!
En ide som ble "rimelig" skrikende (og tøff?), synd lakkeringen ikke ble noe særlig forseggjort og at 200 kroner i lakk flakket av over natten... Tilbake til litt mer moderate modifikasjoner har du jo den aller seneste modifiseringen der en bruker UV-tusj og farger alle kretsene på et eller annet kort, noe som er stilig :)
Det aller siste utskuddet er UV-vifter, en type vifter vi tar en nærmere kikk på i dag. Her er en av de tre forskjellige viftene vi tar en kikk på, denne er i grønn utførelse. I vanlig lys er disse viftene allerede stilige, halvklare og pent utformede vifter. Spesifikasjonene er som følger (i følge produsent): Godkjenning: CE godkjente vifter
Støynivå er moderat. Selvfølgelig er disse viftene ikke i sitt rette element før en plasserer disse i nærheten av en UV-katode!? Uansett er det fremdeles et par ting som er verdt å legge seg til merke, viftene tilkobles en passtrough molex plugg, og ledningene er pakket inn slik: Litt utenom er det plassert en 3pins molexplugg, som kan tilkobles hovedkortet om en skulle ha behov for å måle omdreningshastighet. Funksjonen til denne er kanskje litt overflødig? Uansett er det jo ikke en sak av en annen verden å lodde bort omdreiningsmåleren. Som du ser over tilkobles viften en 4-pins molex plugg, greit for de som ikke har utallige hovedkortplugger eller for de som ikke ønsker å belaste hk mer enn nødvendig. Siden det kan ha negativ effekt på overklokkinga. Her er de 3 forskjellige fargene du får disse viftene, sett i mørket ;) Ganske forskjellig i forhold til dagslys:
Bilder i mørket:
Installasjon: Vi installerte viftene i AeroCool kabinettet, legg merke til at vi har loddet bort vifteomdreiningsmåleren, noe som tok under 1 minutt på alle tre viftene. Viftene har heldigvis et gummidekke over lagrene, slik at det ikke skader viftene å ta av klistremerket bakpå. Molex pluggene spriker heller ikke, noe som "billigplugger" (til vår store irritasjon) ofte gjør! UV belyst ser viftene slik ut, stilig vel? :) Og selvfølgelig plasserte vi en av viftene i sidevinduet.
Konklusjon: Disse viftene har kanskje en høy gadget faktor, og nytteverdien av UV reaktiviteten er diskutabel. MEN, hvem bryr seg egentlig om det når du for en billig penge får en god og pen vifte, med innpakket strømledning, direkte 4-pins molex-tilkobling, og tilkobling for vifteomdreiningsmåler (3pins molex - for hovedkort), da kommer egentlig bare UV-reaktiviteten som et pluss :)
Takker til 3Dfxcool for utlån av vifter og katode. Arild Marken |
|